Untitled
05 jul 2013
week 83: 27 juni t/m 3 juli

Op 27 juni is Bas met Mark naar de Praxis en de supermarkt geweest. Toen we aan het eten waren en Bas zijn eigen vlees op had, pakte hij mijn gehaktbal van mijn bord… Het duurde ’s avonds lang voor Bas in slaap viel.
Op 28 juni kwam Robin van het consultatiebureau op huisbezoek voor Laura, maar we hebben het ook gehad over hoe Bas omgaat met de veranderingen nu er ineens een kleintje bij is en hoe wij daar het beste op kunnen reageren. Toen Bas wakker werd en Robin beneden zag, was hij wat terughoudend. Hij heeft even bij Mark op schoot gezeten voordat hij wat los kwam. We hebben een voorleesboek van “Dikkie Dik” gekregen voor Bas. In de tijd dat we dat aan hem voorlazen, pakte ik als ik hem verschoonde zijn teentjes van zijn kleine teen naar zijn grote teen een voor een vast en zei dan “Dik-kie-Dik-kie-Dik”. Toen Mark vandaag met blote voeten op de bank lag, pakte Bas zijn voet en zei “Dik-kie-Dik-kie-BAH”. Later in de middag zijn we met zijn vieren naar Jan Linders gewandeld, maar omdat Laura zo moest huilen onderweg, ben ik met haar buiten blijven wachten en hebben Mark en Bas de boodschappen gedaan. Tijdens het avondeten heeft Bas heel hard moeten huilen en was hij erg overstuur. We mogen hem niet meer helpen, hij wil zelf met zijn lepel (of met zijn handen) eten en dat gaat eigenlijk heel goed, dus wat het probleem nou eigenlijk was, weten we niet. Hij heeft huilend rond staan trappelen en als we hem optilden om hem te troosten, riep hij steeds “uit-uit”; uiteindelijk is het toch gelukt om hem te kalmeren en heeft hij een broodje met jam gegeten. Na zijn broodje heeft hij ook nog wat van het avondeten gepakt.
Dirk, Mariëlle, Bente en Juul zijn op 29 juni op kraamvisite geweest. Het was lekker warm en we hebben lekker buiten gezeten. Bas en Bente hebben in de zandbak gespeeld, Juul zat vooral in het zwarte zand wat nog naast de zandbak lag. Na het eten hebben we met zijn vieren een stukje gewandeld. We hebben een plankje wat we achter de kinderwagen kunnen hangen waar Bas op kan staan of zitten. Daar heeft hij vandaag voor de eerste keer op gezeten. Op zich deed hij dat goed, maar omdat hij voor zich niets anders kan zien dan de bak van de kinderwagen zat hij steeds opzij en achterom te kijken en vergat hij soms dat hij zich vast moet houden. Na een stukje wandelen hebben we hem op de driewieler gezet. Na zijn bad is Bas vandaag gelukkig wel goed gaan slapen.
Op 30 juni zijn Erik, Fanny, Maud en Lars op kraamvisite geweest. Het was weer mooi weer en Bas heeft lekker in de tuin gespeeld. Hij kwam met een schepje vol zand de kamer in en daar kiepte hij zijn schepje leeg … ’s Middags zijn opa en oma Van Aerle op bezoek geweest en ’s avonds kwamen opa en oma Van Mierlo met tante Betty en ome Jan.
Bas was op 01 juli al om 05.30 uur wakker. Dan worden de nachten, waarin we ook wakker worden omdat Laura gevoed moet worden, wel erg kort… ’s Ochtends kwamen Linda en Fenne op kraamvisite. Harm, Jurre en Tieme kwamen niet mee, omdat Jurre en Tieme mogelijk de waterpokken hebben. Fenne had de waterpokken al eerder gehad, waardoor zij Laura en Bas niet kan besmetten. ’s Middags heeft Bas met Mark boodschappen gedaan en daarna heeft hij fijn in de tuin gespeeld. Hij heeft het soms erg druk met de planten in de tuin; dan rent hij van de ene plant naar de andere, staat dan te wijzen en dan moeten wij komen kijken. Ook de klimop vindt hij interessant, daar plukt hij regelmatig wat blaadjes vanaf. Na het eten zijn we weer een stuk gaan wandelen. Bas ging ’s avonds lief slapen, maar is vannacht wel 3x wakker geweest… ook vannacht kwam er voor ons weer weinig van slapen terecht…
Op 02 juli heeft Bas lekker in de tuin en in de zandbak gespeeld. Hij is met Mark naar de Praxis geweest en na zijn middagdutje zijn Mark en Bas samen naar de Makro geweest. Bas was lief, maar op de terugweg in de auto liet hij Koetje steeds vallen en dan mopperde hij totdat Mark hem weer aan hem teruggaf. Na het eten zijn tante Maartje, Eline en tante Willeke op bezoek geweest. Bas heeft met Eline in de tuin gespeeld.
Omdat het slecht weer was op 03 juli kon Bas niet buiten spelen; heel jammer, want Bas is erg graag buiten! ’s Ochtends zijn opa en oma Van Aerle met Eline op bezoek geweest. ’s Middags zijn we met zijn vieren boodschappen gaan doen. Mark heeft het stoeltje van de driewieler op het plankje achter de kinderwagen gezet. Dat is erg fijn, want nu kan Bas op het stoeltje zitten en kunnen we hem daarop vastgespen. Het avondeten was weer geen succes met Bas. We aten macaroni en ondanks dat Bas het erg goed deed met zijn lepeltje, werd hij erg boos en moest hij hard huilen. Ook nu mochten we hem niet helpen. We hebben hem een boterham gegeven en na zijn boterham heeft hij toch nog bijna al zijn macaroni opgegeten.
DJ-Bas zet altijd zelf de wekkerradio van Mark aan en ook zijn babyfoon zet hij altijd aan, en dan het liefst op zijn allerhardst.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative